InDesign'da QR Kodu Oluşturma

QR kodları, çeşitli sektörel kullanımlar için makineler tarafından okunabilen basılı veri temsilleridir. Günümüzde tüketici reklamcılığında sıkça kullanılır hale gelmiştir. Akıllı telefonu olan bir müşteri, URL bilgilerini okuyup şifresini çözebilen ve telefonun tarayıcısını bir şirketin web sitesine yeniden yönlendirebilen bir QR kodu tarayıcısına sahip uygulamalar yükleyebilir.

Grafik Tasarım

Kullanıcılar QR kodlarını taradıktan sonra metin alabilir, aygıtlarına kişinin kartvizit bilgilerini ekleyebilir, bir Web köprü bağlantısını açabilir veya e-posta ya da kısa mesaj oluşturabilirler.

InDesign'da QR kodlarını yönetme

Artık InDesign'da yüksek kaliteli bağımsız QR kodu grafikleri oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. Oluşturulan QR kodu öğesi, tam olarak InDesign'daki yerel bir vektör resmi gibi davranan, aslına tamamen uygun bir grafik nesnesidir. Nesneyi kolaylıkla ölçekleyebilir ve renklerle doldurabilirsiniz. Nesneye efekt, saydamlık ve üst baskı ve spot renkli mürekkepler ile bindirmeler gibi baskı nitelikleri de uygulayabilirsiniz. Kod grafiğini kopyalayıp Adobe Illustrator gibi standart bir grafik düzenleyici aracına vektör grafiği nesnesi olarak yapıştırabilirsiniz.

Adımlar;

1- İlk olarak File - New - Document'e tıklayıp yeni bir çalışma sayfası açın.

2- Örnek olarak 1200 x 1200 px bir sayfa oluşturabilirsiniz.

3- Sayfa açıldıktan sonra üst menüde yer alan Object - Generate QR Code sekmesine tıklayın.

4- Açılan pencerede Type - Web Hyperlink seçeneğine tıklayıp, URL alanına linkinizi yapıştırabiilirsiniz.

5- Oluşturduğunuz qr kodu istediğiniz çalışmalarınızda, tasarımlarınızda kullanabilirsiniz.