Midjourney Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hayallerin kelimelere, kelimelerin resme yansıdığı Yapay Zeka(AI) teknolojisi Midjourney nedir ve nasıl kullanılır? Bu içeriğimizde sizlerle beraber keşfedelim.

Teknoloji

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında karşılaştığımız, sanatın büyüleyici etkilerini bizlere sunan Midjourney aslında bir yapay zeka(AI) bot’una verilen isimdir. David Holz yönetiminde olan Midjourney, İngiliz dergisinin bir sayısında kapak resminin tasarlanmasında kullanıldığı bilinmektedir.

Sistem metinsel ifadelerden ilham alarak yapay zekanın sanatın ve edebiyatın üzerindeki etkisini büyüleyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Aklınızdan tasarladığınız ya da hayal ettiğiniz, hayalini kurduğunuz bir şeyi birkaç kelime ile ifade ederek gerçek bir sanata dönüştürebiliyorsunuz. Sonucunda ise her bir detayı ayrı güzel olan ve ince ince işlenen bu resim karşısında şaşırmamak mümkün değil diyebiliriz. Peki hayal dünyamızı olağanüstü bir şekilde sanata dönüştüren Midjourney nasıl kullanılır?

Midjourney Nasıl Kullanılır?

Midjourney’in nasıl kullanılacağına gelecek olursak; öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bu yapay zeka botu henüz geliştirilebilir süreç olan beta sürecindedir. Bu yüzden program Discord sunucusu üzerinden çalışmaktadır.

  1. İlk olarak yapmanız gereken Google arama motoru üzerinden “midjourney.com” adresini yazarak sayfaya gitmeniz. Açılan sayfadan karşınıza çıkan dört seçenekten “Join the Beta” seçeneğini seçtiğinizde sizi “Discord” sayfasına yönlendirecektir.
  2. Karşınıza çıkan kayıt ekranından sizden istenilen e-posta ve şifre bilgilerini girerek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.
  3. Açılan sayfada sol üst köşede bulunan Midjourney logosuna tıklayarak kenar çubuğundaki listede odalar başlığından “#newbies” yazan seçeneklerden birini seçerek resim oluşturmaya başlayabilirsiniz.
  4. Oluşturmak istediğiniz resmi birkaç cümle ile tanımlamanız gerekmektedir. Program ingilizce çalıştığı için buraya gireceğiniz cümle de ingilizce olmalıdır.
  5. Alt kısımda yer alan metin çubuğunun başına “/” (slash) işareti koyarak “imagine” yazdığınızda hemen üst bölümde “prompt” komutu çıkacaktır.
  6. Daha sonra bu komutu seçerek metin çubuğuna herhangi bir kelime yazarak Enter'a basmanız gerekmektedir. Karşınıza “Accept Tos” şeklinde bir buton çıkacaktır. Bunu sanal imza gibi düşünebilirsiniz.
  7. Bu butona tıklandığında ise karşınıza “Katıldım” şeklinde bir onay seçeneği çıkacaktır. Bunu da seçerek adınızın Midjourneye ekleme işlemini tamamlamış olacaksınız.
  8. Son olarak metin çubuğunda aynı işlemi tekrar yaparak artık oluşturmak istediğiniz görselin açıklamasını yazıp Enter'a basarak bekleyebilirsiniz. ( /imagine+prompt + hayal gücünüz Enter)

Midjourney girilen komut sonrasında istediğiniz görselleri üstte belirtilen yüzdelik kısım tamamlanana kadar hazırlamaya başlayacaktır. Ve toplamda dört adet düşük çözünürlükte görsel şeklinde sunacaktır. Görsellerin hemen altında U1,U2,U3,U4 ve V1,V2,V3,V4 şeklinde çıkan kutucuklar seçeceğiniz görselin çözünürlüğünün yükseltme komutunu vermeniz içindir. Beğendiğiniz görselin numarasını seçerek buradan düzenleme komutu verebilirsiniz.

Ücretsiz bir şekilde yapmış olduğunuz bu görseller Discord programı aracılığı ile abone olmadan giriş yapan misafir kullanıcılara 25 adet görsel oluşturma imkanı sağlamaktadır. Daha fazla görsel oluşturmak isteyen kullanıcılar için ise ücretli bir şekilde abone olmalarını isteyecektir.

Sonuç olarak çoğu sanatçılar, tasarımcılar ve şirketler Midjourney’i şimdi ya da gelecekte ilham kaynağı olarak kullanabilecekleri gibi sizler de hayal gücünüzü ortaya koymak ya da geliştirmek için Midjourney’i rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kaynak