ChatGPT: Yapay Zeka ile İş Arkadaşı Olmak

Son zamanların en iyi yapay zeka ürünü olan ChatGPT ile hızlı ve kaliteli bir iş arkadaşlığı serüvenine başladım. Web site projelerimde içerik geliştirme aşamalarında istediğim konular üzerinde yapay zekanın sonsuz üretme mantığını kullanarak bana sunduğu mantıklı ve kaliteli metinleri ya da içerikleri ChatGPT ile geliştirmekteyim.

Teknoloji

Bazı projelerde içerik konusu çok zorlaşabiliyor. Hem tasarımı yapmak hem de içerik üretmek zamanınızı fazla alıyor. Bu durumlarda sektörümüzün de içinde bulunduğu yapay zeka ürünlerini kullanmak hem işinizde hem de sosyal hayatınızda size zaman kazandırıyor.

Yapay zekayı kullanabilmek de kolay bir beceri değil. Ona istediğin talimatları vermek yani ne istediğini bilmek önemli bir konu. Bu platformları kullanarak tecrübe kazanmak sizi mesleğinizde farklılaştıran bir duruma dönüştürüyor. Peki nedir bu ChatGPT? Bize ne gibi olanaklar sunuyor? Araştırdığım bilgileri sizlerle bu yazımda paylaşmak istiyorum.

ChatGPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Ayrıca, ChatGPT hangi dilde yazdığınızı anlayabiliyor, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabiliyor, farklı programlama dillerinde programlar yazabiliyor ve hataları dahi ayıklayabiliyor. Peki bunu nasıl başarıyor?

ChatGPT, internet üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar verebiliyor. Bunlar aslında Google arama motoru üzerinden de erişilebilen cevaplar. Aralarındaki fark ise Google aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunarken, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Tabii ki soruları cevaplarken kaynak belirtmiyor. İnternetteki bilgilerle eğitilen ChatGPT, cümleleri kelime kelime oluşturuyor ve her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerliyor. ChatGPT zaman zaman yanlış bilgiler de verebiliyor. Bunun sebebi de sohbet robotunun bilgileri internet üzerinden derlemesi.

ChatGPT'den farklı amaçlarla yararlanabilirsiniz.

ChatGPT ile Neler Yapabilirsiniz? 

  1. ChatGPT ile; Yabancı dil pratiği yaparak yeni bir dili daha doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz, 
  2. Yazılım bilgisine sahip olmadan web sayfası gibi yazılımlar kodlayabilirsiniz,
  3. İstediğiniz konuda ve uzunlukta metinler oluşturabilirsiniz, 
  4. İş mülakatlarında karşılaşabileceğiniz sorular hakkında bilgi edinebilir, eksikliklerinizi kapatabilirsiniz, 
  5. Bir video içeriğini nasıl oluşturacağınızı en küçük ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz,
  6. Hangi alanda tez yazacağınıza karar veremediyseniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ChatGPT’den size yol göstermesini isteyebilirsiniz.
  7. Bir senaryo hazırlarken ChatGPT’den yardım alabilirsiniz.

ChatGPT hangi görevleri yapabilir? 

ChatGPT, bazı görevleri yerine getirebilir. Burada, ChatGPT'nin yapabileceği bazı görevlerin örnekleri verilmiştir: 

  1. Hatırlatıcı ayarlama: ChatGPT, belirli bir zamanda bir hatırlatıcı ayarlayabilir. Örneğin, "yarın saat 15.00'te doktora gitmeyi hatırlat" gibi bir hatırlatıcı ayarlanabilir.
  2. Hava durumu tahmini: ChatGPT, hava durumu tahminlerini sunabilir. Örneğin, "yarın İstanbul'da hava nasıl olacak?" gibi bir soruya yanıt verebilir. 
  3. Yemek tarifi önerisi: ChatGPT, bir yemek tarifi önerisi sunabilir. Örneğin, "bugün ne pişirsem?" gibi bir soruya yanıt verebilir. 
  4. Uçuş bilgisi sorgulama: ChatGPT, belirli bir uçuşun bilgilerini sorgulayabilir. Örneğin, "THY'nin New York'a olan uçuşları ne zaman?" gibi bir soruya yanıt verebilir. 
  5. Tarih ve saat bilgisi: ChatGPT, belirli bir tarihte veya saatte ne olduğu hakkında bilgi verebilir. Örneğin, "20 Haziran 2023'te hangi gün?" gibi bir soruya yanıt verebilir. 
  6. Sağlık sorularına cevap verme: ChatGPT, sağlık hakkında sorulara cevap verebilir. Örneğin, "baş ağrısı için ne yapabilirim?" gibi bir soruya yanıt verebilir. 
  7. Dil çevirisi: ChatGPT, belirli bir dildeki cümleleri başka bir dile çevirebilir. Örneğin, "Bu cümleyi İngilizce'ye çevirin" gibi bir görevi yerine getirebilir.

CHAT GPT'Yİ DENEMEK İÇİN... 

  1. Öncelikle buraya tıklayıp ChatGPT sitesine ulaşın. 
  2. Açılan ekranda "TRY CHATGPT" düğmesine tıklayın. 
  3. Sizden girişi bilgileriniz istenecek. Eğer daha önce kayıt yaptıysanız "Log in" butonuna tıklayın, kayıtlı değilseniz "Sign up" butonuna tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz. 
  4. Daha kolay bir yol ise Google (Continue with Google) ile giriş yapabilirsiniz.

 

Bu yazımda ChatGPT ile ilgili faydalı bilgiler vermek ve araştırırken daha çok bilgi öğrenmek istedim. Sizlerde farklı yapay zeka ürünlerini kullanıyorsanız birlikte fikir alışverişi yapabiliriz. Benimle mail adreslerim veya sosyal medya hesaplarım üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim...